Seuran esittely

Akilles on vanhan Matinkylän alueen toimelijoiden henkilöiden aikaansaannos: virallinen rekisteröitymispäivä on 20.4.1946. Toiminta-alue, eli Matinkylä ulottui tuolloin Tapiolan länsiosasta aina Martinmäkeen. Kun Matinkylä vakiintui tarkoittamaan vain nykyistä Matinkylän kerrostaloaluetta, nimi muutettiin vastaamaan koko toiminta-aluetta, ja nimi Espoon Akilles syntyi 1989. Alkuaikoina valtalajeja olivat hiihto ja nyrkkeily, nykyään vahvimmilta vaikuttavat koripallo ja suunnistus. Nyt meitä on reilusti yli 300.

Jokaiselle seuralle oma maja on yksi koossapitävä tekijä. Akilleksen maja löytyi Maarilan tilalta Puolarmetsästä vuonna 1978. Se on ollut seuran hiihto- ja suunnistusharrastuksen tukikohta ja yhä useamman kuntohiihtäjän levähdyspiste. Rakentamisen kuumina vuosina ympärille kasvoi Puolarmaari, jossa Akilleksen maja on säilynyt omaleimaisena metsän reunassa.
Majan osoite: Kylänvanhimmanpiha (karttalehti 12, ruutu 74/38).

Jos puhutaan menestyksestä urheilussa, Akilleksen menestyjät löytyvät nuorista koripalloilijoista. Huippuna voidaan pitää A-tyttöjen Suomen mestaruuksia, useita pohjoismaiden mestaruuksia napattiin turnauksista Ruotsista, sekä naisten joukkueen nousua SM-sarjaan. Juniorisuunnistajista kasvoi myöhemmin yksi tosi tekijä - ei vähäisempi kuin maailmanmestari - Kari Sallinen.

Tältä sivustolta löydät tietoa enimmäkseen koripallosta, haluamme tarjota liikuntaa lapsille edullisesti kotikentillään.

Tärkeintä on ihastuminen ja rakastuminen liikuntaan - jo pienestä pitäen!